Daca doriti sa stiti in orice moment unde se afla o persoana, un animal de companie, un vehicul sau flota de masini a dumneavoastra atunci aveti nevoie de localizatoare prin GPS.

Localizatoarele GPS personale (personal tracker) sunt folosite pentru supravegherea copiilor, a persoanelor cu dizabilitati, a persoanelor in varsta, a animalelor de companie sau a altor animale. Principala deosebire intre localizatoarele GPS personale si cele pentru vehicule consta in faptul ca cele personale au obligatoriu incorporata o baterie interna care le asigura o autonomie in functionare de la cateva ore pana la cateva saptamani sau luni chiar. Durata de functionare a bateriei depinde de capacitatea ei, de periodicitatea cu care sunt verificate coordonatele GPS, de periodicitatea cu care sunt expediate prin GPRS catre serverul de monitorizare sau prin SMS direct catre telefonul dumneavoastra mobil coordonatele geografice si vitezele instantanee ale subiectului monitorizat caruia i-a fost atasat dispozitivul de localizare prin GPS. De asemenea durata de functionare a bateriei poate fi imbunatatita daca aparatul de localizare prin GPS este optimizat pentru reducerea consumului si daca acesta foloseste scheme de economie de energie (power saving). Un aparat de localizare performant poate sa beneficieze de un timp mai lung de functionare daca pe langa schemele de power saving este dotat si cu senzori de miscare care atunci cand subiectul sta pe loc un timp mai indelungat opreste monitorizarea GPS si transmisia GPRS / SMS iar cand subiectul incepe sa se miste din nou determina repornirea monitorizarii si a transmisiei de coordonate si viteze.

Localizatoarele prin GPS va ajuta sa imbunatatiti semnificativ mangementul flotei de masini a dumneavoastra. Astfel, prin urmarirea in timp real a masinilor monitorizate puteti optimiza traseele lor, puteti decide care masina sa fie trimisa la un anumit client / furnizor in asa fel incat sa ajunga in cel mai scurt timp, puteti alcatui trasee minimale pentru colectarea marfurilor / corespondentei de la mai multi furnizori / expeditori in cel mai scurt timp, puteti verifica daca soferii au urmat rutele cele mai scurte sau traseele indicate de catre manager, puteti vedea cand au ajuns masinile la destinatiile prestabilite si cat timp au stationat acolo. Prin analiza vizuala si rutelor precum si prin analiza foilor de parcurs si a rapoartelor generate de catre serverul de monitorizare GPS puteti optimiza planul de distributie, rutele de deplasare, programul de colectare / livrare marfuri / corespondenta, etc.

De asemenea cu aplicatia de monitorizare GPS puteti verifica consumul de carburant precum si locurile de unde s-a alimentat cu carburant. Comparand locatia geografica si ora salvate in server cu datele de pe bonul fiscal de carburant prezentat la decontare puteti deduce daca este vorba de o alimentare corecta cu carburant sau de una fictiva.

Aplicatia de monitorizare va ofera si posibilitatea de a verifica cat timp masina este folosita in interes personal si cat timp este folosita in interes de serviciu. Pentru fiecare masina in parte se genereaza un raport care arata diferentiat cati km au fost parcursi in timpul orelor de program si cati km in interes propriu.

Cu ajutorul aplicatiei de monitorizare GPS se pot introduce si apoi urmari diverse zone de interes. Aceste zone care se deseneaza ca niste poligoane peste harta pot fi supravegheate in asa fel incat sa primiti pe de o parte alerte pe email iar pe de alta parte sa genereze rapoarte detaliate privind data si ora la care s-a patruns in zona monitorizata, locul prin care s-a intrat in zona, data si ora la care zona a fost parasita si locul pe unde masina / persoana monitorizata a iesit din zona de interes.

Se pot defini puncte de interes (POI) in asa fel incat sa puteti urmari mai usor momentele cand una sau mai multe masini monitorizate au ajuns intr-un loc prestabilit si respectiv cand au plecat de acolo. Pe de o parte se pot primi alerte prin email iar pe de alta parte se poate genera un raport de monitorizare a puntelor de interes. Aceste puncte de interes pot fi definite ca fiind locatiile clientilor si furnizorilor dumneavoastra sau alte locatii de interes major (centre comerciale, banci, hoteluri, restaurante, baruri, retele ATM, benzinarii, locuri de agrement, etc)