Solutia* noastra de monitorizare GPS prin GPRS va pune la dipozitie o aplicatie web prin intermediul careia puteti pe de o parte monitoriza vizual pozitia si diversi alti parametri ai localizatoarelor GPS alocate contului dumneavoastra iar pe de alta parte va permite sa generati rapoarte privind flota de vehicule monitorizate sau privind localizatoarele personale / de animale monitorizate. Pentru solutia aferenta flotelor auto se ofera un pachet de management parc auto. Astfel aveti posibilitatea de tine evidenta:

-> politelor de asigurare RCA (data emitere / expirare (valabilitate), data scadenta rate, nume firma emitenta polita),

-> politelor CASCO (data emitere / expirare (valabilitate), data scadenta rate, nume firma emitenta polita),

inspectiilor tehnice periodice (ITP) (aici se pot seta alarme de reamintire a datei limita cu cateva zile inainte de a expira ITP-ul curent),

-> rovignetelor (aici se pot seta alarme de reamintire a datei limita cu cateva zile inainte de a expira rovigneta actuala curent),

-> reviziilor periodice programate (se pot seta intervalele de timp si / sau de km la care vehiculul este programat pentru reviziile periodice; aplicatia permite setarea de alerte cu cateva zile si / sau km inainte de limitele programate pentru repetarea reviziei)

-> controlul temperaturii ambientale (puteti controla de la distanta, in timp real, temperatura unei camere frigorifice / compartimentului de marfa a unei dubite sau camion)

-> stabilirea de de trasee alocate soferilor / agentilor si verificarea respectarii acestora, cu posibilitatea de a evidentia daca acestia s-au abatut / au omis sa vizteze anumite locatii care le erau alocate ca sarcini de servici

Caracteristicile de baza ale solutiei noastre de monitorizare GPS sunt:

-> vizualizarea in timp real a pozitiilor masinilor/persoanelor/animalelor precum si a vitezelor de deplasare ale acestora

-> vizualizarea istoricului deplasarilor masinilor/persoanelor/animalelor intre datale si orele alese de catre utilizator

-> exportul si salvarea datelor din baza de date

-> generarea de foaie de parcurs detaliata (consemneaza adresele locurilor prin care au trecut masinile/persoanele/animalele supravegheate; se evidentiaza si vitezele instantanee ale subiectilor monitorizati). Se calculeaza kilometrii parcursi totali sau intre doua puncte consecutive din raport.

-> generarea de foaie de parcurs simplificata (consemneaza numai adresele locurilor de unde au plecat si respectiv unde au oprit masinile/persoanele/animalele supravegheate; este un raport similar foii de parcurs clasice completate de catre sofer). Se calculeaza kilometrii parcursi totali sau intre doua puncte consecutive din raport.

-> generarea de raport de stationare a masinilor (consemneaza unde si cat au stationat vehiculele monitorizate)

-> generarea de raport de zone. Permite desenarea de zone in care masinile/persoanele/animalele au voie sa se deplaseze si respectiv zone in care masinile/persoanele/animalele nu au voie sa intre. La intrarea / iesirea dintr-o astfel de zona se trimite o alarma prin email catre utilizator, acesta fiind anuntat despre numele masinii/persoanei/animalului, ora la care s-a intamplat evenimentul precum si locul pe unde s-a patrus sau respectiv iesit din zona monitorizata. Ulterior puteti scoate un raport de zona care sa detalieze toate aceste date. Se permite introducerea mai multor zone simultan. Zonele sunt vizibile exclusiv numai de catre utilizatorul contului, nu si de catre alti utilizatori ai serviciului de localizare, asigurandu-se confidentialitatea acestor informatii!

-> generarea de raport de POI (puncte de interes). Permite introducerea pe harta a POI-urilor (punctelor de interes). La ajungerea unei masini la un POI se trimite o alarma prin email catre utilizator, acesta fiind anuntat despre numele masinii si ora la care s-a intamplat evenimentul. Ulterior puteti scoate un raport de puncte de interes (POI) care sa detalieze toate aceste date. Aceste puncte introduse de catre dumneavoastra vor fi vazute numai de catre utilizatorul acelui cont (dumneavoastra), nu si de catre alti utilizatori ai serviciului de localizare, asigurandu-se confidentialitatea acestor informatii!

-> generarea de raport de consum carburant. Se introduc consumurile medii (normate) in oras si in afara orasului pentru fiecare vehicul monitorizat iar aplicatia calculeaza (prin interpretarea datelor receptionate de la constelatia GPS) consumul estimat de combustibil. Se folosesc algoritmi de estimare si corectie care sa micsoreze la maxim abaterile calculatiilor fata de valorile reale.

-> generarea de raport distante parcurse zilnic. Se vor evidentia km parcursi in fiecare zi de catre un vehicul

generarea de raport strazi. Se verifica in istoria bazei de date daca vreo masina a utilizatorului a fost vreodata si cand anume pe o anumita strada indicata de catre utilizator.

-> generarea de raport folosire masini in interes propriu si respectiv in interesul firmei (se verifica, diferentiat, in functie de orarul de lucru normat al fiecarui agent / sofer cat a mers cu masina in orele de program si respectiv in afara orelor de program)

-> evidenta datelor pentru inspectiile periodice ITP, a reviziilor programate, evidenta datelor pentru plata ratelor si expirarea politelor de asigurare (CASCO, RCA), evidenta rovignetelor, etc

-> urmarirea istoricului deplasarilor vehiculelor monitorizate

-> rapoarte depasire viteza

-> trasarea de „urme” care sa arate, direct pe harta digitala, pe unde s-au deplasat vehiculele monitorizate

-> exportul datelor in diverse formate: Excel, PDF, HTML. Rapoartele pot fi generate in mai multe formate si apoi stocate

-> generarea de raport de alarme. Permite unui dispecer sa verifice cand un aparat de localizare a fost inchis (POWER OFF), deschis (POWER ON) sau cand au fost apasate butoanele sale (unele dispozitive de localizare, in special cele pentru persoane, sunt dotate cu butoane suplimentare, cel mai cunoscut fiind butonul de SOS / panica. Cu raportul de alarme puteti de asemenea sa urmariti cand s-a descarcat bateria localizatorului GPS  (alarmele tip Low battery)

-> generarea de raport de traseu / raport rute. Cu acest raport puteti verifica daca rutele definite de catre dvs. sunt parcurse corect de catre masinile monitorizate GPS prin aplicatia noastra.

-> generarea de raport de temperaturi. Cu acest raport puteti vizualiza istoricul temperaturilor masurate cu un senzor de temperatura care se ataseaza dispozitivului de localizare si monitorizare [necesita dispozitive si accesorii speciale, pe care le puteti procura de la noi sau de la partenerii nostri]

-> generare rapoarte privind respectarea rutelor si obiectivelor de vizitat, alocate ca sarcini de servici. Managerul poate aloca fiecarui sofer in parte liste cu obiectivele care trebuie vizitate, per zile, per zone, etc

Cu toate aceste caracteristici si facilitati veti putea realiza mult mai usor si mai eficient managementul flotei dumneavoastra auto. Veti avea la dispozitie in doar cateva secunde fisa activitatii zilnice (FAZ) a tuturor vehiculelor monitorizate din contul alocat dumneavoastra. Evitati sau minimizati consumul de carburant, evitati furturile, supravegheati tot parcul auto si optimizati costurile de intretinere ale flotei dvs. de autovehicule.

* Functionalitatile si rapoartele disponibile depind de mai multi factori, in principal de tipurile de aparate de localizare („localizatoare GPS”), de accesoriile si de porturile disponibile ale acestora, precum si de pachetele de servicii alese (contractate, platite)